Κων/πολη 4-5 ημέρες Αεροπορική από 480,00€ Print E-mail
There are no translations available.

  Grand Bazaar picture in Istanbul 

 Κωνσταντινούπολη

5ήμερη Αεροπορικη  Οκτώβριος-Φεβρουάριος  2013-14

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Αεροπορικό (αναχωρήσεις κάθε Πέμπτη& Κυριακή)

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ – ΜΟΝΗ ΧΩΡΑΣ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στο αεροδρόμιο και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα , στη Μονή στους  Χώρας ,με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες, και στην Παναγία των Βλαχερνών ,όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 στους Τέλος θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Μετά το τέλος στους ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο στους ημέρας στην διάθεση στους. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΙΑ 

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια. Αναχωρώντας με το πούλμαν για την αποβάθρα του “Bostanci“ από όπου θα πάρουμε το πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή στους , θα περάσουμε την κρεμαστήγέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci , επιβίβαση στο πλοιάριο για την Ολοήμερη εκδρομή στους τηΧάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Συνιστούμε προαιρετικά μια επίσκεψη με αμαξάκιαμέχρι τον Άγ. Γεώργιο τον Κουδουνά, στην Πρίγκιπο. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο στους απολαμβάνοντας ένα μοναδικό δειλινό στον Κεράτιο Κόλπο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ – ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ

Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στην αγορά Μπαχαρικών ( Αιγυπτιακή αγορά ) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί ( Capali Carsisi) –την Σκεπαστή Αγορά- με στους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 Για απόψε προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα σόου με χορό στους κοιλιάς και να δοκιμάσετε την τοπική πικάντικη κουζίνα.

4η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την σημερινή στους ξενάγηση στους Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, στους οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν στους. Ο ιππόδρομος , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά στους Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με στους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή στους με επίσκεψη στο  «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από στους 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας . Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών στους με θέα στους τη θάλασσα του Μαρμαρά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στους επιστροφής στους στην Αθήνα.

*Το 5ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επιπλέον ελεύθερη ημέρα

 

Σημειώσεις:

 • Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιποννήσια, πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου
 • Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του
 • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα

Τιμή το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:από  480,00€

Τιμή το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο:από  570,00€

Παιδί έως 12 ετών: 380,00€


Περιλαμβάνονται :               

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με πτήσεις της Olympic Air 
 • Διαμονή (4 διανυκτερεύσεις) στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Πρόγευμα καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό / συνοδό στην Κωνσταντινούπολη
 • Μπουφέ πρόγευμα και ένα γεύμα καθημερινά (εκτός εορτών που είναι μόνο πρωινό)
 • Εκδρομή στα Πριγκιποννήσια
 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών


Δεν Περιλαμβάνονται :            

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (Olympic Air 135,00€)
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 • Κόστος μεταφοράς με αμαξάκια στην Χάλκη και στην Πρίγκιπο
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Taxim Town Special Boutique Hotel www.taximtownhotels.com/gr/taksimHotel.asp#1 - κεντρικό στην περιοχή Ταξίμ

 

Πρόγραμμα πτήσεων ΟΑ Αθήνα-Κων/πολη 08.20-09.45 - Κων/πολη-Αθήνα 21.20-22.40

 

Ticket Delivery

Ticket Delivery

Ωράριο λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας

Links

Links